Balletstudio Jennifer Willems

 Balletstudio Jennifer Willems

Ondertitel

November 2018

Belangrijke data!

Vrijdag 30 November zullen er geen lessen worden gegeven. Jennifer is dan naar een bijscholingstraining.

Lessen die uitvallen worden op een later tijdstip of aan het einde van het seizoen ingehaald. Ook is het altijd mogelijk om een les in te halen bij een andere groep. Vraag bij Jennifer welke groep het meest geschikt is om een les bij in te halen.

In de week van 3 tot en met 7 December vieren we het sinterklaasfeest op de balletschool. Bij de jongste leerlingen (groep 1-4) zal de les gegeven worden in het thema van Sinterklaas. Er komen geen pieten na de lessen, maar de kinderen kunnen als ze dat leuk vinden wel verkleed als piet na de les komen. Vanaf groep 5 houden we een surprise les. Inmiddels zijn de lootjes al getrokken en is het de bedoeling dat de leerlingen een surprise met een gedichtje maken met een klein cadeautje.( E 3,00) Mag ook een zelf gemaakt cadeautje zij! Liever geen Surprise die veel troep geeft ( hooi, confetti). In de sinterklaas week nemen we de surprise mee na de les. Vergeet niet dat je ook je balletkleding aan moet hebben!

In de week van 10 tot en met 15 December zijn er Open lessen. Ouders en andere belangstellende zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de lessen. Voor de meeste leerlingen is een open les heel spannend, daarom bereiden we de open les in de aankomende weken voor.

In de week van 17 tot en met 21 December staan de lessen in het thema van de kerst.

Van maandag 24 December tot en met vrijdag 4 Januari zijn er geen lessen i.v.m. de Kerstvakantie.

In de week van 14 tot en met 19 Januari hebben we in de kinderlessen weer een vriendjes en vriendinnetjes les. Dit betekend dat leerlingen die dat leuk vinden 1 of 2 vrienden mee mag nemen na de les om een keer samen te dansen.

Vrijdag 9 November zijn we met de oudste klassiek ballet leerlingen na de Voorstelling geweest van Panama Pictures. Ze zijn een opkomend modern balletgezelschap. Ze hebben afgelopen zomer op Lowlands gestaan en pas de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds gewonnen. Vooraf kregen we uitleg over hoe de voorstelling tot stand is gekomen door de Choreograaf van het Gezelschap. Aansluiten hebben we op zaterdag 10 november een workshop gekregen van een medewerker van het gezelschap. Deze workshop ging in op ruimte gebruik, toneel beeld, samenwerking en hoe je tot een choreografie kan komen. Gezamenlijk gaan we nu in de lessen verder werken. De bedoeling is dat de leerlingen zelf nu een korte choreografie gaan maken. We zullen nog 2 keer begeleid worden in dit proces. Aan het einde van dit schooljaar zullen we ook een aantal keren gaan optreden met het gemaakt stuk. We houden jullie op de hoogte!


Maandag 3 september 2018 gaan we weer van start. Kijk op het rooster voor de juiste tijden! in een aantal lessen hebben we nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Geef je snel op voor een gratis proefles!

Zaterdag 23 juni 2018 geven de leerlingen van Balletstudio Jennifer Willems een grote ballet voorstelling in Het Parkgebouw te Rijssen. Aanvang voorstellingen: 15:00 uur en 19:00 uur. Kaart verkoop loopt via de site van Het Parkgebouw. 

, A day at the park, een ballet vertelling die zich afspeelt in een prachtig park met bloemen en dieren. We nemen het publiek mee naar een mooie dag in het park, we zien de bloemen en de dieren, maar ook de wandelaars, dames die komen picknicken, twee jongens die gaan vissen in de park vijver. Langzaam gaat de dag over in de nacht, waar de schaduwen vrij spel hebben en het park een heel ander gezicht geven.

 

Op dit moment hebben we zomervakantie. Onze lessen gaan weer van start op Maandag 4 september. We wensen iedereen een hele fijne vakantie!

Beste ouders en leerlingen,

Nog 2 weken en dan is het zo ver, onze grote voorstelling “ Let,s go tot the movies!” We hebben er heel veel zin in om het publiek te laten zien waar we zo lang en hard voor hebben geoefend de afgelopen maanden. De aankomende weken zijn we nog druk met de puntjes op de i te zetten, kostuums te strijken etc. Hierbij willen we alle belangrijke data en tijden nog even een keer met u doornemen:

4 juni Klein optreden voor de leerlingen uit Rijssen in de koepel van het Parkgebouw om 12:00 uur. 13 juni t/m 17 juni Zijn er geen balletlessen i.v.m. de voorstelling. 17 juni Generale repetitie van 16:00 uur tot 17:0 uur de jongste groepen, alle andere vanaf 17:00 uur 18 juni Voorstellingsdag. Binnenkomst om 12:00 uur, de jongste leerlingen om 13:00 uur. 27 juni t/m 1 juli laatste les week.

Heeft u nog geen kaartjes voor de voorstelling? Dan kunt u deze bestellen via de website van het Parkgebouw.

De moeders die zich hebben opgeven voor make up en haar worden om 11:30 uur en e.v.t om 18:00 uur verwacht in Het Parkgebouw op 18 juni.

In de laatste lesweken proberen we de bestelde Dvd,s van de voorstelling uit te delen. U kunt opgaven strookjes voor de Dvd en het mee eet menuutje nog inleveren tot en met vrijdag 10 juni!

Volgende week zal het nieuwe lesrooster voor het les jaar 2016/2017 op onze website staan!

Op vrijdag 8 juli zal Reinbert Martijn klassieke balletlessen in Rijssen komen geven. Reinbert Martijn is van 1980 tot 1992 solist geweest bij Het Nationale Ballet. Daarna heeft hij gedanst in diverse musicals en is lange tijd docent geweest op De Lucia Marthas Dansacademie. Onze balletleerlingen kunnen tegen een gereduceerde prijs deelnemen aan deze lessen. Deze lessen zijn goed te volgen voor leerlingen vanaf groep 5. Leerlingen van onze balletschool betalen slechts E 5,00, leerlingen van andere balletscholen betalen E7,50. Er zijn maar een beperkt aantal plekken per les, wees dus op tijd met inschrijven als je met deze les mee willen dansen. Betaling van de workshop bij inleveren van opgavenstrookje. Opgavenstrookjes en betaling inleveren bij Jennifer. Als je mee komt dansen op 8 Juli word je verwacht in je balletpakje en balletpanty en op roze balletschoentjes. Oudste leerlingen spitzen mee nemen. Geen beenwarmers, vestjes, rokjes etc. Haren vast opgestoken in een knot. Geen sieraden of kauwgum. Zorg dat je 5 minuten voor aanvang van de les aangekleed klaar staat zodat de wisselingen van de lessen snel kunnen verlopen

16:30 uur tot 17:30 uur leerlingen tot 11 jaar. 17:30 uur tot 18:30 uur leerlingen van 12 tot en met 14 jaar 18:30 uur tot 19:30 uur leerlingen vanaf 15 jaar en ouder --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgavenstrookje Workshop Klassieke Balletlessen van Reinbert Martijn.

Naam leerling:

Leeftijd leerling:

Telefoonnummer: 06-

O Lesgeld betaald

Goed bewaren. Belangrijk!

Beste Ouders en leerlingen,

Deze brief bevat alle informatie over de repetities op vrijdag 17 juni en de voorstelling op zaterdag 18 juni a.s. De toneel repetitie is op vrijdag 17 juni. Deze repetitie is ervoor om de kinderen aan de omgeving en het toneel te laten wennen. Tijdens de repetitie hebben de leerlingen hun gewone kleding aan en hun balletschoenen. We oefen de dans/dansen op het toneel met muziek/belichting en decor. De leerlingen zijn in de gelegenheid om in de zaal naar de andere groepen mee te kijken. Bij de repetitie is het niet mogelijk om als ouders met de kinderen mee te gaan de zaal in. Er is voor ouders de mogelijkheid om in de Foyer van het Parkgebouw te wachten.

De repetitie is op Vrijdag 17 juni in Het Parkgebouw te Rijssen:

De maandaggroep van 16:45 uur en de vrijdaggroep van 14:30 uur repteren van 16:00 uur tot 17:00 uur. Alle andere groepen repeteren vanaf 17:00 uur tot 19:30 uur.

Zaterdag 18 juni is de grote dag. De kinderen moeten op tijd in Het parkgebouw aanwezig zijn, zodat we voldoende tijd hebben om iedereen om te kleden en op te maken. Iedereen meld zich bij de kleedkamer ingang in de Foyer van Het Parkgebouw. Daar word verteld in welke kleedkamer je bent ingedeeld. De jongste kinderen worden opgevangen door de begeleiders van hun groep. Ouders kunnen niet mee naar de kleedkamers. We willen het achter het toneel zo rustig mogelijk houden i.v.m. de beperkte ruimte en onze jongste dansers. Er zijn drie kleedkamergebieden.

Een voor de aller jongste waar ruimte is om te spelen, een grote scherm aanwezig is om film te kijken en de voorstelling op mee te volgen. Hier is per groep begeleiding aanwezig. Leerlingen kunnen en mogen deze ruimte niet alleen verlaten. De tweede ruimte beneden is voor de ouderen leerlingen die geen begeleiding meer nodig hebben. Tot slot is er nog een derde ruimte voor de tussen groep. Hier is wel begeleiding aanwezig, om vragen te beantwoorden, te helpen bij het aankleden etc.

Op zaterdag 18 juni word jij/uw kind om ……………………………. verwacht in Het Parkgebouw. Meenemen: -Balletschoentjes/Spitzen. Let op dat er een elastiek over de wreef zit!

-Balletmaillot

-Grote tas om al je kleren in te bewaren.

- Eten en drinken

-…………………………………………………………………………………………………………………………

Als je naar het Parkgebouw toe komt zijn je haren al netjes op gestoken in een ballet knot! Weet je niet hoe je een knot moet maken? Volg dan het filmpje op

Geen sieraden om! Geen nagellak op de nagels!

Trek kleding aan die je makkelijk aan en uit kan doen. Neem een grote tas mee. Om niks kwijt te raken doet iedereen al zijn kleding en schoenen in zijn tas. Stop in de tas een brief met Naam en Telefoonnummer van iemand die we kunnen bellen mocht dat nodig zijn!

Neem eten en drinken mee! Let op, dat er geen eten en drinken mee gaat wat heel erg vlekt! Geen kauwgum of chips! We zien het liefst gezond eten, een snoepje is prima, maar geen snoepzakken. Mocht het heel warm weer zijn, dan zorgen we voor voldoende drinkwater in alle kleedkamers.

Neem geen geld of waardevolle spullen mee! Wel handig is bv een lees of stripboek.

Om 13:50 uur gaan we klaar staan voor de voorstelling. De eerste voorstelling begint om 14:00 uur en verwachten dat deze rond 16:30/16:45 uur is afgelopen.

Na afloop van de voorstellingen gaan alle leerlingen terug naar de kleedkamers om de kostuums weer te verwisselen met hun eigen kleding. Tussen de 2 voorstellingen in zijn er 3 mogelijkheden:

  • U haalt uw kind op bij de ingang van de kleedkamers in de Foyer van Het Parkgebouw. U geeft daar aan wie u komt ophalen en uw dochter/zoon word gehaald om met u mee te gaan. Uw dochter/zoon word dan om 18:00 uur weer verwacht bij de kleedkamer ingang en meld zich daar weer aan.
  • Met alle leerlingen die blijven gaan we tussen de voorstellingen door gezamenlijk eten. Er is een mogelijkheid om mee te eten met het speciaal voor de balletschool samengesteld menu in het restaurant van Het Parkgebouw. Dit menu bestaat uit friet, broodje knakworst, salade, drinken en een waterijsje toe. U kunt uw kind hier voor opgeven middels het inschrijf formulier, die u bij deze infobrief ontvangt. De kosten voor dit menu bedraagt E6,75.
  • Of u geeft uw kind eten en drinken mee. Alle kinderen die zelf eten en drinken bij zich hebben gaan onder begeleiding in de Foyer hun eten op eten.

Mocht het weer het toe laten dan gaan we buiten eten! Zodat er na het eten ook nog even buiten gespeeld kan worden. Ook hier bij is de begeleiding weer aanwezig. Om 18:00 uur zijn alle kinderen weer terug in de kleedkamer om zich voor te gaan bereiden op de tweede voorstelling.

De maandag groep van 16:45 uur en de vrijdaggroep van 14:30 uur zijn onze jongste dansers om de dag voor hun niet te lang te maken is er bij beide voorstellingen de mogelijkheid om uw dochter/zoon op te halen tijdens de pauze van de voorstellingen. Deze zal ongeveer plaats vinden een uur na aanvang van de voorstelling. U kunt zich melden bij de ingang van de kleedkamers in De Foyer, daar geeft u aan wie u komt ophalen en uw kind zal gehaald worden. Voor de kinderen die blijven is er begeleiding aanwezig die samen met de groep de kinderen vermaken met o.a. spelletjes etc. Voor kinderen die wat meer rust zoeken is er in de kleedruimte een plek waar ze kunnen kleuren of film kijken. Ook zal er worden voor gelezen. Uw dochter/zoon verwachten we een uur voor de voostelling begint bij de ingang van de kleedkamers. ( 13:00 uur en 18:00 uur)

Na afloop van de voorstelling kleden alle kinderen zich eerst weer om in hun eigen kleding en worden dan groep voor groep naar de ingang van de kleedkamers gebracht in de Foyer van het Parkgebouw. We verwachten dat de tweede voorstelling is afgelopen om 21:30/21:45 uur.

Regels die tijdens de repetitie en voorstellingen voor iedereen gelden!:

-Leerlingen lopen niet alleen rond door het Parkgebouw. Komen niet in Ruimtes die niet door ons in gebruik zijn! Tussen de voorstellingen in verlaten we NIET Het Parkgebouw!

-Er word door leerlingen alleen gebruik gemaakt van de toiletten in het kleedkamerzone. De kinderen in de jongste kleedkamer gaan met de begeleiding mee naar de toilet. Niet alleen!

-Afval gooien we in de prullenbakken die overal staan! Samen houden we alles netjes!

-Er worden geen ramen of deuren geopend zonder te vragen!

-Al je kleding en spullen stop je steeds in je tas! Geen rond slingerende spullen in de kleedkamers!

-Tijdens de pauzes van de voorstellingen gaan er geen kinderen/leerlingen naar de Foyer! We vragen de ouders ook om niet naar de kleedkamers te komen! Anders word het voor de begeleiding van de groepen onoverzichtelijk wie waar is!

-Meld je altijd aan en af bij de gene die bij de deur van de kleedkamers staat in de Foyer en de begeleider van je groep of kleedkamer als je aankomt en weg gaat.

-We nemen geen kostuums of Make up mee naar huis. We willen daar graag nog meer voorstellingen mee doen! We blijven ook af van spullen die van een ander zijn.

-Help elkaar! Ouderen leerlingen, mocht je niets te doen hebben, help een jonger leerlingen met bv aankleden of make up. We gaan er gezamenlijk met elkaar een mooie dag en voorstelling van maken!

In de week voorafgaande aan de voorstelling zijn er geen reguliere lessen. De kinderen hebben het al druk genoeg in het weekend met de repetitie en de voorstellingen! De week na de voorstelling zijn er wel lessen. We zullen dan o.a. in de les na praten over de voorstelling. De week daarna is onze laatste les week! We zullen dan het les jaar afsluiten met een aantal bijzondere activiteiten. u/Jullie worden daar van nog op de hoogte gesteld. Dus na de voorstellingen is ons les jaar nog niet voorbij!

Tijdens de voorstellingen word er verwacht dat telefoons uit staan. Er mag tijdens de voorstellingen niet gefilmd of foto’s gemaakt worden. Dit is heel erg storend voor de rest van het publiek en erg afleidend voor de dansers op het toneel. We reken hier in op medewerking van het publiek! Tijdens de voorstellingen word er een professionele opname gemaakt door een erkend video bedrijf: Forynes, zij hebben jaar lang ervaring in het opnemen van balletvoorstellingen en maken er altijd een prachtige DVD van. Een mooie herinnering voor later. U kunt deze DVD bestellen d.m.v. onderstaand formulier in te leveren bij Juf Jennifer. Graag in een envelop met daar in het geld. Besteld u de DVD vooraf of in de pauze van de voorstelling, dan betaald u E 20,00. Na bestellingen die geplaatst worden na 18 juni kosten E 25,00. We proberen om zo snel als mogelijk de DVD klaar te hebben. Hopelijk kunnen we ze in de laatste les week meegeven aan de leerlingen, anders laten we het u weten waar u ze kunt ophalen.

Ik wil graag de DVD van de voorstelling “ Let,s go tot he movies” bestellen!

Naam:…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Adres:………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Naam leerling:…………………………………………………………………………………………………………………………………….

06 telefoonnummer:…………………………………………………………………………………………………………………………..

Email adres:”………………………………………………………………………………………………………………………………………

0 besteld voor 19 Juni en betaald E 20,00

0 besteld na 19 juni en betaald E 25,00

De voorstellingen en de repetities zijn in Het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen.

Voor vragen over deze dagen en tijdens deze dagen kunt u terecht bij Juf Jennifer. Ze is bereikbaar op telefoonnummer: 06 42665863. Of kunt mailen naar [email protected] Mocht er iets niet duidelijk zijn of problemen opleveren, bel of mail er is altijd wel een oplossing te vinden. Het is voor jezelf/uw kind en medeleerlingen erg belangrijk om de aankomende weken in de lessen en bij de repetitie aanwezig te zijn. Alle leerlingen dansen beide voorstellingen mee. Wanneer een leerling niet aanwezig is beïnvloed dat de dans en presentatie daarvan. Vanaf nu is het niet meer mogelijk dat nieuwe leerlingen mee dansen in de voorstelling.

De begeleiding voor deze dag is in handen van studenten van diverse leraren en dansopleidingen. Ze hebben affiniteit met kinderen en ervaring in het omgaan met groepen kinderen. Op de jongste groepen zitten per groep 2 vaste begeleiders, die de hele dag met hun mee lopen, helpen en zorgen dat de dag zo prettig als mogelijk verloopt. Mochten er bijzonderheden zijn, die voor hun belangrijk is om te weten kunt dit vooraf aangeven aan Juf Jennifer. Jennifer spreekt vooraf alles door met de begeleiders.

Vergeet niet op tijd uw kaarten te bestellen op de site van Het Parkgebouw. Natuurlijk hebben de kinderen die mee dansen geen kaartje nodig. Zij zijn de artiesten!

Let op de Meivakantie is van 25 april t/m 7 mei. De week na de meivakantie gaan we kostuums doorpassen en groepsfoto’s maken in de lessen! Zorg dat je met een knot naar de lessen toe komt.

Zo als u al eerder in de brief heeft kunnen lezen gaan we tussen de twee voorstellingen in gezamenlijk eten. Bij mooi weer doen we dat op het terras van het restaurant van Het Parkgebouw. Bij minder weer binnen in het restaurant van Het Parkgebouw voor de kinderen die zich hebben opgegeven voor het menu en in de foyer voor de kinderen die eigen eten mee nemen. Alle begeleiding eet mee. Dit is altijd erg gezellig en geeft meestal meer rust dan dat de kinderen tussen door snel nog even naar huis gaan. Na het eten proberen we nog even kort een frisse neus te halen op de weide voor Het Parkgebouw. De jongste kunnen dan even lekker buiten spelen samen met de kinderen van hun groepen en hun begeleiders. Wilt u uw kind opgeven voor het speciaal voor ons gemaakt Voorstelling menu, dan kan dat d.m.v. onderstaand inschrijf formulier. Wilt u dit voor 1 juni in een envelop met het geld inleveren bij Juf Jennifer! Mocht u kind een glutenallergie hebben, dan kunt u dit aangeven en word er voor een alternatief gezorgd!

Het menu bestaat uit Friet, Broodje knakworst, salade, sausjes, drinken en een waterijsje! U betaald hiervoor slechts E6,75.

Ik wil me/mijn kind opgeven voor het voorstelling menu:

Naam leerling:………………………………………………………………………………………………………………………………………

Lesdag en tijd……………………………………………………………………………………………………………………………………….

0 Ik heb betaald ( E 6,75 )

0 Ik heb een glutenallergie en wil graag een alternatief menu.

Laatste week dat je mee kan doen aan onze Facebook actie! Maandag 28 september gaan we een winnaar trekken uit iedereen die een van onze pagina,s heeft geliket en gedeeld. Dus bezoek snel een van onze pagina,s:

Balletstudio Jennifer Willems

Balletschool Dorothee Diepeveen

Zumba Nieuw-Heeten

Maandag 31 Augustus gaan we weer van start. Na een heerlijk zomer gaan we er weer tegen aan. Het rooster staat weer vol met een heleboel fijne lessen. We hopen iedereen weer terug te zien. Nog geen lid? Interesse in een van onze lessen? Kom dan in de maand September een gratis proefles mee dansen! 

6 juni zal de Moderne/Urban Dance groep van de maandag avond 18.45 uur mee dansen bij de Kunstbende. Hun dans heet After Party!

Jullie worden om 12.00 uur verwacht bij het Poppodium Hedon in Zwolle. de dag zal tot uiterlijk 19.00 uur duren.

Succes meiden!

De kaart verkoop voor de Voorstelling van 13 juni is gestart. Kaarten kosten E 5,00 per stuk en kunnen voor en na de lessen worden gekocht. Mochten er nog kaarten overblijven, dan kunnen er nog kaarten voor aanvang van de voorstelling worden gekocht!


Repetitie rooster voor 13 juni: 

16.00 uur: Groep 1 Choreografie wedstrijd

16.20 uur: Groep 2 Choreografiewedstrijd

17.00 uur: Groep 3 Choreografiewedstrijd

17.30 uur: Alle groepen die mee dansen in de voorstelling dansen.

19.00 uur: Voorstelling gaat van start.


Leerlingen die mee doen aan de Choreografie wedstrijd hebben een brief mee gekregen. In deze brief staat in welke groep je bent ingedeeld en wanneer je aan de buurt bent.


Volgende week krijgen alle leerlingen een brief mee met meer informatie over de voorstelling.

De voorstelling vind plaats in de Theaterzaal van het Kulturhuys te Borne.

23 mei gaan we met 3 groepen deelnemen aan De Dutch Dance Battle.

Om 8 uur verzamelen we op het station in Rijssen en rijden dan gezamenlijk naar Amersfoort. Om 9.30 uur zal de battle van start gaan. Rond 11.30 uur zullen we te horen krijgen op welke plaats we zijn geëindigd. Na de prijsuitreiking rijden we weer terug naar Rijssen en hopen rond 13.00 uur weer op het station aan te komen.


We wensen alle meiden heel veel succes bij de Battle!

Zaterdag 13 juni vanaf 19.00 uur In de Theaterzaal van het Kultuurhuys te Borne geven we ons Dansgala 2015. Deze voorstelling is de afsluiting van dit dansseizoen. Kaarten voor de voorstelling kunt voor en na de lessen kopen bij de docent. Kaarten kosten E 5,00 per kaart. Tijdens deze voorstelling kunt u genieten van optredens van onze oudste leerlingen. Tevens zal er tijdens deze avond de Choreografie wedstrijd plaats vinden. leerlingen hebben zelf hard gewerkt aan hun eigen dans. Zelf muziek uitgezocht, kostuums gemaakt. Een deskundige jury zal in de 3 leeftijdsgroepen een winnaar aan wijzen, maar ook het publiek kan mee jureren en aan geven wie zij de winnaar vinden.