top of page

Klassiek Ballet.

Ik geef les in de `Vaganova` techniek. Klassiek ballet vraagt toewijding en inzet van haar leerlingen. Tijdens de les van een uur worden de basisvormen verder uitgebreid en uitgebouwd tot dans, met als uit eindelijk resultaat het dansen op spitzen. In deze lessen word  vorm gegeven aan het dans gevoel. Klassiek ballet is te volgen vanaf groep 5 . We hebben diverse spitzen groepen, alleen als een leerling oud genoeg is en voldoende

techniek beheersing heeft kunnen spitzen worden aangeschaft. Leerlingen die spitzen techniek krijgen hebben 75 min les. De lessen klassiek ballet zijn te volgen vanaf 10 jaar tot 75 jaar. De les bestaat meestal uit een Warming up, Oefeningen aan de barre, in het midden en diagonaal. We sluiten de les vaak af met werken aan een Choreografie (dans). Deze choreografie kan zijn een  repertoire stuk (een dans een uit bekend ballet), een choreografie in een andere dansstijl bv Moderne dans.

Peuterballet

In lessen van een half uur gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de veelzijdige wereld van muziek en dans. In deze les gebruik ik veel mariaal om mee te dansen bv een lint, bal, etc. De lessen worden rond om een thema of na aanleiding van een prentenboek gegeven.

Kleuterballet

Ook bij de kleuters werken we vaak rond een thema (Lente, Winter, Bos, Of een boek), dit speelt goed in op hun belevingswereld en fantasie. Ook in deze lessen maak ik gebruik van diverse materialen. Ik breng ze in aanraking met kwaliteiten in tijd, ruimte en kracht. De lessen hebben een positieve invloed op het concentratievermogen, kracht en evenwicht van de kinderen. Ook is het goed voor hun lichaamsbesef en sociaal/emotionele vaardigheden. Ik maak gebruik van diverse soorten muziek: van klassieke Muziek, kinderliedjes tot werelddansmuziek.


Kinderballet

Tijdens de kleuterballetlessen hebben we de eerste passen en technieken uit de vaganova geleerd, in de kinderballetlessen gaan we daar verder op door. We zullen voor het eerst oefeningen aan de barre gaan dansen. Maar nog steeds zal ik de kinderen uitdagen met improvisatie en diverse muziek soorten. Naast de ballettechniek geef ik ook aandacht aan andere dansstijlen bv Jazzdance en Musical. 

Keep fit, Keep fit +

Een combinatie les van allerlei dans en bewegingsvormen, zoals Yoga, Jazz Dance, Aerobics,Callanetics en Pilates. Deze gecombineerde bewegingsvormen leiden tot souplesse en een verbetering van houding en figuur. Grondoefeningen voor het versterken van o.a. buik,rug en benen zijn een belangrijk onderdeel van de les. Balans en concentratie oefeningen zorgen voor stabiliteit van het lichaam. Niet

alleen spierversterkend, maar ook verlengen d.m.v. stretch oefeningen. Kortom in deze lessen wordt stevig aan de conditie gewerkt op eigentijdse muziek. We hebben in ons rooster diverse keepfit lessen en proberen leeftijdsgenoten bij elkaar te plaatsen, zodat je een les krijgt die past bij je fysieke zijn. de lessen zijn geschikt voor iedereen tussen de 21 jaar en 90 jaar.

Dance fit

Deze les is vergelijkbaar met de Keep fit, maar bevat veel meer dans invloeden. Al dansend werk je aan je conditie, lichaamshouding en coordinatie.

Yoga fit

Deze les is vergelijkbaar met de Keep fit lessen. Alleen is de basis van waaruit de les word gegeven Yoga. Inspanning en ontspanning gaan samen in deze les. Niet alleen werken we aan spier opbouw, maar ook aan verlening van de spieren. Ik maak de les zelf en laat me daar bij inspireren door de muziek, zodat je al  genietend van de muziek bezig bent met je workout.

De les bestaat meestal uit een warming up, staande spierversterkende oefeningen, balans oefeningen, zittende spier verlengende oefeningen, zittende en liggende spierversterkende oefeningen. zittende en liggende stretch oefeningen en sluiten af met een ontspannings oefening.

bottom of page