Balletstudio Jennifer Willems

 Balletstudio Jennifer Willems

Ondertitel

Klassiek Ballet.

Wij geven les in de `Vaganova` techniek. Klassiek ballet vraagt toewijding en inzet van haar leerlingen. Tijdens de les van een uur worden de basisvormen verder uitgebreid en uitgebouwd tot dans, met als uit eindelijk resultaat het dansen op spitzen. In deze lessen wordt vorm gegeven aan het dans gevoel. Klassiek ballet is te volgen vanaf groep 5 . We hebben diverse spitzen groepen, alleen als een leerling oud genoeg is en voldoende tecniek beheersing heeft kunnen spitzen worden aangeschaft.

Kleuter ballet en kinderballet

In lessen van een uur gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de veelzijdige wereld van muziek en dans. Op speelse wijze beginnen we met de basisvormen. Coordinatie van het lichaam, motoriek oefeningen en concentratie. De combinatie van muziek en lichaamsbeweging op een speelse manier aanleren, geeft de kinderen een vrij en onbevangen gevoel. Ze kunnen zich in en uitleven d.m.v. dans. In de lessen wordt rekening gehouden met de belevingswereld van het jonge kind. Er worden thema,s gebrukt zoals herfst,dieren, het bos, naar de zee. Vanaf 3,5 jaar kunnen kinderen instromen in de kleuterballet lessen en vanaf groep 3 in de kinderballetlessen, waar in we al een stapje gaan maken naar de echte balletlessen. We leren dan meer houdingen passen en technieken.

Urban Dance.

Swingen op de laatste hits, dansen zoals in videoclips op tv, dansen leren uit diverse musicals, alles komt aan bod  in deze lessen. We richten ons met name op de stijlen Street Dance en Hiphop, maar er wordt ook gewerkt aan techniek! We vinden het belangrijk dat leerlingen niet alleen dansjes leren, maar ook een goed beheersing krijgen over hun lichaam om blessures te voor komen.  We geven deze les aan diverse leeftijdsgroepen.

Moderne dans.

De moderne dans neemt in tegenstelling tot klassiek ballet, de natuurlijke bewegingsmogelijkheid van het menselijk lichaam als uitgangspunt aan. Het bevat een scala aan bewegingsmogelijkheden, zoals zwaaien, ritme, spanning en ontspanning. het is een pure dansvorm. Vanaf 10 jaar zijn deze lessen goed te volgen.

Keep fit, Keep fit + en Keep fit + Heren,

Een combinatie les van allerlei dans en bewegingsvormen, zoals Yoga, Jazz Dance, Aerobics,Callanetics en Pilates. Deze gecombineerde bewegingsvormen leiden tot souplesse en een verbetering van houding en figuur. Grondoefeningen voor het versterken van o.a. buik,rug e benen zijn een belangrijk onderdeel van de les. Balans en concentratie oefeningen zorgen voor stabiliteit van het lichaam. Niet alleen spierversterken, maar ook verlengen d.m.v. stretch oefeningen. Kortom in deze lessen wordt stevig aan de conditie gewerkt op eigentijdse muziek.

Dance fit

Deze les is vergelijkbaar met de Keep fit, maar bevat veel meer dans invloeden. Al dansend werk je aan je conditie, lichaamshouding en coordinatie.

Yoga fit

Deze les is vergelijkbaar met de Keep fit lessen. Alleen is de basis van waaruit de les word gegeven Yoga. Inspanning en ontspanning gaan samen in deze les. Niet alleen werken we aan spier opbouw, maar ook aan verlening van de spieren.