top of page

Jennifer Willems

Net als vele van mijn  leerlingen ging ik toen ik 4 jaar werd naar kleuterballet. Daarna stroomde ik door naar de klassieke balletlessen  en werd mijn passie voor dans geboren. Net 10 jaar oud ging ik naar de Nel Roos Academie in Amsterdam. Vanaf die tijd stond mijn hele leven in het teken van dans. Na school tijd volgde ik balletlessen en

ook in de weekenden was ik er druk mee. Tijdens mijn Middelbare school tijd volgde ik naast de reguliere lessen ook de Vooropleiding dans in Arnhem. Na het behalen van mijn middelbare school diploma verhuist ik naar Tilburg om daar mijn dansopleiding te voltooien.

Ik ben afgestudeerd aan de HBO Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg als dansdocent Klassiek ballet en Jazz Dance. Na mijn  afstuderen heb ik jaren lang leiding gegeven aan een grote balletschool in Vlijmen. Daarnaast heb ik o.a. les gegeven op balletscholen in Cuijk, Breda en Hengelo. Ook bleef ik werken aan haar eigen technieken door het volgen van diverse stages en cursussen in binnen en buiten land. De laatste jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in hoe mensen leren, hoe dans kan bijdragen in een leerproces. Zo volgde ik diverse cursussen  voor jonge doelgroepen als peuters en kleuters, voor dans in het taal en reken onderwijs. Verder heb ik me steeds  meer verdiept in o.a. power yoga en bewegingslessen voor volwassen boven de 55 jaar.

Sinds 2007 geeft ik leiding aan mijn balletschool in Rijssen. In 2010 is ben ik ook begonnen met les te geven aan Balletschool Dorothee Diepeveen en deze heb in 2011 de balletschool overgenomen. Naast mijn reguliere lessen geef ik  ook danslessen op basis en middelbare scholen, KDV en naschoolsopvang. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring in les geven aan jong en oud. En nog steeds staat mijn leven in het teken van dans. Het is een passie voor het leven geworden.  Met veel plezier geef ik de ballettechniek door aan jonge dansers. Ik vind het fijn dat ik in al die jaren vele leerlingen heb kunnen inspireren om ook verder te gaan in het dans vak. Diverse leerlingen van de balletschool zijn door gestroomd naar een van diverse dansopleidingen in het land. Ook leerlingen die een uurtje fijn willen dansen in de week kunnen bij mij terecht. Ik kan, door dat de balletschool met kleine groepen werkt de leerlingen veel individuele aandacht geven. Ballet is een prachtige kunstvorm, vandaar dat ik er voor kies om niet mee te doen aan de diverse danswedstrijden die in het land worden gegeven. Wel werk ik eens in de twee jaar toe naar een grote balletvoorstelling. In het andere jaar zullen de oudere leerlingen zich presenteren in een eindpresentatie. Tevens organiseren we diverse uitstapjes met de balletschool. Zo zijn we het afgelopen jaar op bezoek geweest bij Het Nationale ballet en hebben de leerlingen de mogelijkheid om soms met een aantrekkelijke korting mee te gaan naar een balletvoorstelling. Het afgelopen jaren hebben we zo Het Zwanenmeer bezocht. In de lessen hier voor afgaand is er aandacht besteed aan dit balletverhaal. 

Dorothee Diepeveen

Dorothee is inmiddels een begrip geworden in Borne en omstreken. Jarenlang heeft zij leiding gegeven aan een van de grootste balletscholen in het oosten van Nederand. Ze is afgestudeerd aan de HBO Dansacademie Nel Roos te Amsterdam. Ze heeft jaren gedanst bij de balletgroep van het operagezelschap `Forum`. Daardoor kan ze al haar toneel ervaringen overbrengen op haar leerlingen. Wij zijn er dan ook blij mee dat Dorothee nog de keepfit lessen bij ons geeft.

bottom of page