Op deze pagina kunt u de brieven terug vinden die zijn mee gegeven tijdens de lessen!

Brief mee geven Mei 2018 ivm de grote voorstelling op 23 juni:

Beste leerlingen en ouders,

Via deze brief willen we jullie informeren over de voorstelling. Bewaar de brief goed! Zet data en tijden in je agenda!

Kaart verkoop:

De kaart verkoop voor de Balletvoorstelling ‘A day at the park’ is gestart. U kunt uw kaartjes kopen via de site van Het parkgebouw te Rijssen. Er zijn twee voorstellingen, een om 15:00 uur en een om 19:00 uur. We geven twee keer de zelfde voorstelling. Wacht niet te lang met het bestellen van uw kaarten. Onze ervaring is dat de kaart verkoop snel gaat.

Repetitie weken:

De aankomende lesweken zijn repetitie weken. De leerlingen krijgen niet alleen les, maar repeteren hun dansen, passen hun kostuums, oefenen hun dans in kostuum en krijgen informatie over de voorstellingsdag en generale repetitie. Het is erg belangrijk dat de leerlingen bij deze lessen aanwezig zijn om zo goed als mogelijk voorbereid te zijn op de voorstelling.

Voorstellings week:

In de week voorafgaande aan de voorstelling: maandag 18 juni t/m vrijdag 22 juni zijn er geen reguliere balletlessen. De leerlingen worden wel op vrijdag 22 juni bij de generale repetitie verwacht. Voor de oudere leerlingen kan er wel een extra repetitie worden afgesproken in overleg met de docent. Alle keep fit, yoga fit en dance fit lessen gaan gewoon door in deze week.

Generale repetitie:

Vrijdag 22 juni houden we een Generale repetitie in Het Parkgebouw te Rijssen. Dit is het moment dat de leerlingen hun dansen op het podium kunnen oefenen, dat ze leren waar ze gaan omkleden, hoe ze het podium op komen en af gaan. Van 15:30 uur tot 17:00 uur worden de jongste leerlingen verwacht: Maandag groep 16:15 uur en 17:15 uur, Woensdag groep 15:30 uur, vrijdag groep 13:45 uur en 14:45 uur.

Vanaf 17:00 uur tot 19:00 uur worden alle andere leerlingen verwacht.

Het is belangrijk dat alle leerlingen hierbij aanwezig zijn!

Voorstellings dag:

Zaterdag 23 juni is de dag van de voorstelling. De indeling van deze dag ziet er als volgt uit:

12:30 uur Binnenkomst helpende handen Make up/haar voor uitleg 13:00 uur Binnenkomst alle leerlingen vanaf groep 5. Begin Make up en aankleden. 13:30 uur Binnenkomst alle jongste leerlingen Groep 1/2 en 3/4. Begin Make up en aankleden. 14:50 uur We bedanken de helpende handen en verzamelen in de grote kleedkamer om ons klaar te maken voor de eerste voorstelling. 15:00 uur Begin eerste voorstelling 17:30 uur Einde eerste voorstelling 17:45 uur Pauze. We gaan gezamenlijk eten en drinken 18:30 uur Binnenkomst helpende handen. Make up en haar bijwerken 18:50 uur We bedanken de helpende handen en verzamelen in de grote kleedkamer om ons klaar te maken voor de tweede voorstelling. 19:00 uur Begin tweede voorstelling 20:00 uur Alle leerlingen van groep 1/2 en 3/4 kunnen worden opgehaald bij de artiesten ingang. Het is nu pauze van de tweede voorstelling. 21:30 uur Einde tweede voorstelling. Leerlingen kunnen worden opgehaald bij de artiesten ingang.

Wat heb je bij je als je naar de Generale repetitie en voorstellings dag komt:

De generale repetitie dansen we in onze gewone kleding, maar wel op balletschoentjes. Trek iets aan wat makkelijk zit. En je haren vast in een staart of knot.

De voorstellingsdag kom je (voor de meiden) met je haren vast in een knot. Je hebt geen sieraden in of om! Geen gekleurde nagellak op je nagels. Trek kleding aan die je makkelijk uit en aan kan trekken. Je hebt bij je je roze (voor de meiden) of zwarte (voor de jongens) balletschoentjes en een roze balletpanty. Zorg voor een onderbroek zonder pijpjes, zodat je onderbroek niet onder je balletpakje uitkomt. Neem drinken en eten voor tussendoor mee. In de grote kleedkamer zal ook een tafel staan met water/ranja en gezonde lekkere hapjes (komkommer etc.) Neem iets mee voor als je moet wachten: boek, klein spelletje etc. Neem geen waardevolle spullen mee! Neem een grote tas mee waarin je ook al je kleding en schoenen kan doen. Als we omkleden doen we al onze spullen in onze tas, zodat de kleedkamer overzichtelijk blijft en we aan het einde van de dag niet op zoek moeten naar verdwenen kledingstukken.

Knot maken:

De meiden worden 23 juni verwacht met een balletknot. De meeste groepen een hoge knot, dat wil zeggen dat de knot ongeveer op de hoogte zit van de bovenkant van je ogen. De volgende groepen een lage knot: Maandag 16:15 uur 17:15 uur en Woensdag 15:30 uur. Een lage knot is onder op het achterhoofd tegen de nek aan. Zorg er voor dat alle haren strak naar achter getrokken zijn. Geen gekleurde speldjes, elastiekjes etc in zicht. Geen glitterspray. Tips om een mooie knot te maken kunt u vinden op Youtube: zoekterm: ballet knot maken. Kom je er echt niet uit: neem dan je elastiekjes, haarnetje en knotpinnen mee.

Jongste leerlingen:

Alle jongsten groepen krijgen tijdens de voorstelling een vaste begeleider. Deze zal hen helpen met het aan en uit kleden, lopen met hun mee naar de Make up. Maar deze is er ook voor een luisterend oor of samen met de kinderen een spelletje te doen of even een rust momentje te pakken en een verhaaltje voor lezen. Deze begeleider heeft ook de door u door gegeven telefoonnummers. Mocht er iets zijn, dan zullen ze u bellen. Om de voorstellingsdag niet te lang te maken is er de mogelijkheid om de jongste leerlingen op te halen in de pauze van de tweede voorstelling. Mocht u in de zaal zitten en de voorstelling helemaal willen zien, dan kan uw dochter of zoon bij ons in de kleedkamer blijven. Samen met hun begeleider kijken ze via een groot scherm naar de voorstelling.

Diverse:

Vrijdag 22 juni worden de leerlingen verwacht in de foyer van Het Parkgebouw te Rijssen. Vanaf daar neemt Jennifer de leerlingen mee de theaterzaal in. Ze zal ze op de aangegeven tijdstippen daar ook weer na toe brengen. We vragen ouders om niet de theaterzaal in te komen. Mocht u vragen hebben of iets willen doorgeven, dan graag bij het ophalen of terug brengen van de leerlingen in de Foyer

Zaterdag 23 juni worden de leerlingen verwacht bij de artiesten ingang, deze is in de foyer. We vragen ouders om niet mee te lopen naar de kleedkamers. De ruimte is er beperkt. Bij de artiesten ingang worden de kinderen opgevangen en naar hun kleedkamer toe gebracht. De begeleiders van de jongste groepen zijn dan al aanwezig. U kunt uw kind ook weer ophalen bij de artiesten ingang. Bij de artiesten ingang is ook de EHBO post, kledingreperatie punt en informatie punt. Toilet is op de gang bij de grote kleedkamer. De jongste kinderen gaan onder begeleiding naar het toilet.

Het is niet toegestaan om deze dag kauwgum/chips mee te nemen. Neem eten en drinken mee wat niet te veel knoeit of vlekken geeft.

Het is voor alle leerlingen verboden om op andere plekken in het parkgebouw te komen. We komen alleen in de kleedkamers, de gang naar de kleedkamers en op het toneel. Leerlingen gaan niet op eigen houtje naar buiten!

Tijdens de voorstellingen is het stil op de gang en achter het toneel. We proberen weer om in de grote kleedkamer mee te kijken op het grote scherm naar de voorstelling. Groepen worden daar steeds opgehaald als ze aan de beurt zijn.

Help elkaar mee! Ouderen leerlingen die samen dansen met de jongste groepen halen hun op in de grote kleedkamer om klaar te gaan staan in de coulisse en brengen ze na hun dans terug naar de grote kleedkamer. Na de eerste voorstelling halen jullie je groep ook weer op om naar de eetzaal te gaan. Jullie gaan gezamenlijk eten. Help de jongste kinderen mee. Loop mee als er een naar het toilet wil. Breng ze na het eten ook weer terug naar de kleedkamer. Ook de begeleiders van de groepen 1/2 en 3/4 eten mee aan jullie tafels.

Na afloop van de tweede voorstelling ruimen we gezamenlijk op! Kostuums weer netjes terug op de rekken en in de dozen! Rommel in de prullenbakken.

Helpende handen:

Zo,n grote voorstelling kunnen we niet maken zonder hulp. Gelukkig hebben we al fijne begeleiders voor de dag zelf gevonden, maar we kunnen nog wel hulp gebruiken bij het opbrengen van de Make up en we zoeken nog 2 dames die handig zijn met haren in knotjes maken.

Wilt u ons helpen? We zoeken mensen die van 12:30 tot 14:50 uur kunnen helpen en om 18:30 tot 18:50 uur.

Opgeven kan bij Juf Jennifer. Op de dag zelf word u dan verwacht bij de artiesten ingang. U krijgt daar verder uitleg.

Nog maar een paar weken en dan is het zo ver! We hebben er met z’n allen heel hard voor gewerkt. Het belooft dan ook weer een hele mooi voorstelling te worden. Belangrijk is om deze laatste weken nog even hard te werken. Ik weet dat dat soms best lastig is, want het weer word steeds lekkerder en misschien ben je wel moe van de avond vierdaagse, school uitje of ben je druk met je examens/tentamens. Probeer om toch ook deze laatste weken naar de lessen te komen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen uit je groep. Want alleen samen kunnen we er een mooie voorstelling van maken. Ik ben in ieder geval al heel trots wat jullie tot nu toe hebben laten zien.

Liefs, Juf Jennifer

Brief mee gegeven in de week van 30 november t/m 4 december:

Beste leerlingen en ouders,

We gaan al weer de laatste maand in van 2015. We willen u graag voor we de feestdagen in gaan op de hoogte brengen van diverse nieuwtjes op de balletschool.

•    De afgelopen jaren zijn onze kosten telkens verhoogd. Deze kosten hebben we tot nu toe niet aan jullie doorberekend in het lesgeld. In Januari krijgen we weer te maken met een verhoging. Om de balletschool rendabel te houden zijn we nu genoodzaakt om het lesgeld aan te passen. Dit betekend dat vanaf 01-01-2016 het lesgeld per les met E 0,25 wordt verhoogd. De nieuwe lestarieven kunt u vinden op onze website www.balletstudiojenniferwillems.nl. Leerlingen die het lesgeld voor het hele jaar al hebben betaald zullen nog een naheffing krijgen voor de maanden Januari t/m Juni 2016

•    In de week van maandag 14 december t/m vrijdag 18 december zijn er open lessen. Ouders en andere belangstellende zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de lessen.

•    Vanaf maandag 21 december t/m Vrijdag 2 januari zijn er geen lessen i.v.m. de kerstvakantie.

•    In het voorjaar hebben we een aantal klein optredens gepland staan. Graag geven hierbij de data door zodat die in jullie agenda kunnen. Verder informatie over deze optredens krijgen de leerlingen op een later tijdstip mee. Hieronder staan de data met daar achter vermeld welke groepen er aan deel nemen.

Zondag 17 April, Beste van Borne: Maandag 16.45 uur, 17.45 uur en 18.45 uur, Dinsdag 15.45 uur en 16.45 uur, Donderdag 16.45 uur en 17.45 uur, Vrijdag 14.30 uur, 15.30 uur,16.30 uur,17.30 uur en 18.30 uur.

Zondag 24 April, Delden: Maandag 18.45 uur, Dinsdag 15.45 uur,16.45 uur en 17.45 uur

Vrijdag 27 Mei, Twentse Lente in Almelo: Alle dansen groepen.

•    Onze grote voorstelling in het Parkgebouw in Rijssen is op Zaterdag 18 Juni. Generale repetitie is op Vrijdag 17 Juni!

•    De groepen die bij Trisport in Rijssen dansen willen we vragen om voor en na de lessen niet aan de toestellen te zitten die staan opgesteld. Dit kan gevaarlijk zijn! Tevens zijn het dure apparaten die afgesteld staan op een lichaam van een volwassen. We willen ouders dan ook vragen hier op te letten, dat ook broertjes en zusjes niet aan de toestellen komen! Wij zijn niet aansprakelijk als er ongelukken gebeuren of apparaten kapot gaan.

•    Woensdag 16 December is er de mogelijkheid om bij Wolf Cineast, Centrum Enschede, De Notenkraker, gedanst door het Royal Opera House te bekijken. Op groot scherm kan je live mee kijken naar de voorstelling die in London door dit prestigieuze gezelschap word gedanst. Kaarten kosten E 21,50 per stuk en de aanvang is 20.15 uur. Het is echt een aanrader, zeker in de kersttijd om deze voostelling te gaan bekijken.

Tot slot willen we jullie allemaal hele fijne feestdagen wensen.

Balletstudio Jennifer Willems

Balletschool Dorothee Diepeveen

Brief mee gegeven vanaf 2 juni

Beste leerlingen en ouders,


Nog een paar weken en dan zit het dansseizoen er weer op. Voor dat we vakantie gaan vieren staat er nog een mooi dansavond op de planning Het Dansgala 2015. Op 13 juni zullen de oudste leerlingen laten zien aan welke dansen ze het afgelopen jaar hebben gewerkt, gecombineerd met de choreografie wedstrijd. Het zal een afwisselend avond worden. Er zijn nog enkele kaarten te koop voor deze avond. E 5,00 per stuk.

De leerlingen die aan de choreografie wedstrijd mee dansen hebben al een brief mee gekregen hoe laat ze op 13 juni aanwezig moeten zijn voor de repetitie op het toneel. De volgende groepen verwachten we om 17.15 uur in Het Kulturhuys te Borne:

Maandag: groep van 17.45 uur en 18.45 uur

Dinsdag: groep van 16.45 uur en 17.45 uur

Donderdag: groep van 16.45 uur,17.45 uur en 19.15 uur

Vrijdag: groep van 16.30 uur,17.30 uur en 18.30 uur


Jullie worden opgevangen in de aankomst hal en naar de kleedkamer begeleid. Er zijn 2 grote kleedkamers voor jullie beschikbaar. Er kunnen geen ouders mee naar de kleedruimte ivm de grote van de kleedruimtes. Zorg dat je haren al op een staart of in een knot zitten. Je mag je thuis al opmaken. Er is ook make up in de kleedkamer aanwezig.


Alle informatie rond om de balletschool kunt u vanaf nu vinden op onze website: www.balletstudiojenniferwillems.nl. U vind er informatie over de lesroosters, vakantie,s maar ook de brieven die in de les zijn uit gedeeld. Ook voor nieuwtjes kunt op de website terecht. We brengen u dus niet meer per mail op de hoogte van al het nieuws! Let goed op want midden juni zal er groot nieuws worden bekend gemaakt via de site, maar ook op onze Facebook pagina,s. We vragen u daar ook een kijkje te nemen ons te like en te delen!

Op Facebook zijn we te vinden als:

Balletstudio Jennifer Willems, Balletschool Dorothee Diepeveen en Zumba Nieuw-Heeten.


De laatste les week zal zijn van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni. Let op Maandag 29 juni geven we inhaal lessen voor de maandag groepen omdat er zo veel lessen zijn uit gevallen door de afgelopen feestdagen. Leerlingen die op andere dagen lessen zijn ook van harte welkom om op deze maandag mee te dansen. Kijk op de website voor het lesrooster!

We hopen jullie alle weer terug te zien vanaf Maandag 31 augustus. Dan gaan we weer van start met een mooi nieuw dans seizoen.


We wensen iedereen al vast een fijne vakantie. Nog veel plezier bij de laatste les weken en succes bij de voorstelling op 13 juni.


Mvg,


Balletstudio Jennifer Willems en Balletschool Dorothee Diepeveen.

Dansgala 13-06-2015


Beste leerlingen en ouders,


Jullie hebben je opgegeven voor de choreografie wedstrijd.

Hier onder kan je de indeling vinden van de 3 leeftijdsgroepen en welke tijd je kunt repeteren op het toneel. Voor de repetitie word je verwacht in de Theaterzaal van het Kulturhus in Borne. Bij de repetitie is het niet toegestaan dat ouders komen kijken! Neem een cd mee waarop je nummer staat en zorg dat er duidelijk op je hoesje je naam staat. Tijdens de repetitie hoef je nog niet je hele kostuum aan te trekken. Wel graag dansen op de schoenen waarop je ook s,avonds gaat dansen. Heb je evt. ook decorstukken etc., neem deze dan mee naar de repetitie. Na de repetitie op het toneel kan je naar huis of plaats nemen in de kleedkamer. Mocht je naar huis gaan tussen door, dan word je s, avond om 18.45 uur verwacht in de kleedkamer. We beginnen de avond met een opening van de Urban Dance groepen, daarna zijn de kinderen uit groep 1 aan de beurt om hun dans te laten zien aan de Jury. Als alle kinderen uit groep 1 aan de beurt zijn geweest worden jullie naar de zaal gebracht en kunnen jullie de voorstelling verder volgen in de zaal. Hierna zijn groep 2 en 3 aan de beurt. Als groep 3 geweest is hebben we Pauze. Na de Pauze zijn optredens van de Moderne en Klassiek groepen. Hierna worden de winnaars van de Choreografie wedstrijd bekend gemaakt.

Groep 1 6 t/m 9 jaar: Repetitie tijd 13 juni: 16.00 uur tot 16.20 uur.


Jasmijn Eertink

Loek Verhaak

Nikki ter Harmsel & Marloes Wansink

Amber van der Weijer & Heleen Kraaijenzank

Mirthe Sluijer

Ninthe Visschedijk


Groep 2 10 t/m 13 jaar: Repetitie tijd 13 juni: 16.20 uur tot 17.00 uur


Merel Harbers, Sara Toonen & Marit Gerritsen Mulkes

Femke, Laura & Katlin

Linde Bonhof

Ankie Hofman & Laura Schulenburg

Lea Seppenwoolde & Anne- Claire ter Keurst

Nienke Deterd Oude Weme & Meike Spekrijse

Raquel v/d Graaf, Sara Toonen en Julia Brok

Sippora

Sophie Hesp, Suzan Oldenbeuving,Ilse Oldenbeuving & Famke Hendriks

Michelle Zandvoort & Soraya

Groep 3 14 jaar en ouder: Repetitie tijd 13 juni: 17.00 uur tot 17.20 uur


Susanne Krijgsveld & Chantal van Egdom

Nicole Schipper

Elke & Rosalie

Renee Planting & Tessa de Jonge

Suzan Oldenbeuving & Famke Hendriks


Vanaf 17.30 uur tot 18.45 uur zijn de repetitie,s voor de groepen die mee dansen in de dansen voor en na de choreografie wedstrijd.